Henrik: 20181856 // Frank: 20181857 // hr@lugtsanering.dk

Lugt af katteurin

Specialekspertise og knofedt

Lugt af katteurin!

Katteurin og for den sags skyld også menneske urin, kræver stor indsigt at fjerne korrekt.

Når en kat tisser det samme sted flere gange, vil vandet fordampe og der bliver et olieholdigt stof tilbage. Katteurin har en meget lav lugttærskelværdi, hvilket vil sige, at der kun skal få gram til før, vi kan opfatte lugten. Samtidige har katteurin et meget lavt damtryk, der bevirker, at det fordamper meget langsomt.

Som man kan se på foto nr. 1 er der en ”olieplet” på gulvet, men under gulvet er der en ”oliesø”, der afgiver enorme mængder lugt foto nr. 2.

Det er altså ikke kun overfladepletten, men også oliesøen under gulvet der afgiver den stærke lugt af katteurin.

Gulvet på foto nr. 1 kan IKKE slibes eller lakeres, da katteurin er olieopløseligt. Derfor vil det ikke være muligt, at lukke lugten inde med maling eller lak. Katteurinen vil på sigt opløse lakken og dermed vil lugtproblemet genopstå.

Vi har haft sager, hvor der var lakeret gulv 6 gange med skibslak og alligevel fandtes en ram lugt af katteurin. Til gengæld var det de mest blanke gulv vi havde set til dato.

Ved en ejendom, hvor der har været mange katte, kan man risikerer, at der skal fjernes mange bygningsdele før vi kan komme lugten til livs. Når de er fjernet kan afvaskning og lugtsanering påbegyndes. Altid med specielle midler og metoder.

Der skal påregnes afvaskning og lugtsanering af flere omgange og det er vigtigt, at genopbygges ikke påbegyndes før alt lugt er fjernet.

Foto nr. 3 og nr. 4 er fra en ejendom, hvor der boede 7 katte, og tilsyneladende uden kattebakke. Det fremgår af billederne at kattene har besørget langs panelerne i mange år. Derfor var det nødvindigt at fjerne alle gulve og delvis også bløde vægge for at komme lugten til livs.

Foto nr. 5 viser et eksempel på en lille olieplet, som beskrevet ovenfor. Den syner ikke af meget, men under gulvet havde der samlet sig en lille oliesø, der lugtede meget kraftigt. Igen var det altså nødvendigt at rive gulve op før vi kunne komme af med lugten.

Ved sager med lugt af katteurin anbefaler vi, at man starter med en lugtrådgivende undersøgelse. Her vil omfanget af skaderne blive beskrevet og vi vil komme med vores anbefalinger til et videre sagsforløb.

Hvis du også har problemer med lugt af katteurin, så kontakt os. Med vores store ekspertise på området, kan vi helt sikkert hjælpe dig. 

Luk menu