Henrik: 20181856 // Frank: 20181857 // hr@lugtsanering.dk

brabnd i et fiskerhus

Lugtrådgivning

Nej det lugtede ikke af fisk, men af brand.

I samarbejde med et par Grønlandske rådgivere, var vi ude og undersøge et hus, da lejeren klagede og lugtgener. Lejligheden var totalt renoveret. Dette betød blandt andet, at alle gulve var skiftet og der var nymalet over alt.

For at få overblik over brandens skader, fik vi fremskaffet billeder af brandtomten. Denne viden var uvurderlig for, at vi kunne vurdere hvilken type brand vi stod overfor.

Når man skal vurderer hvilke metoder der skal anvendes for at udfører en lugtsanering, er der flere vigtige parametre at tage højde for. Hvor varm har branden været? Hvad har antændt branden? Hvilke materialer har der været ild i? osv.

Billederne viste tydeligt, at det havde været en kraftig brand, som havde spredt sig fra stueplan op til 1. sal.

Skaderne var forsøgt udbedret, men med mangelfuld rengøring. Flere steder var der stadigvæk ildelugtende fedtet sod under malingen, som du kan se på billedet til højre. Nogle steder kunne man lugte sodlugt gennem malingen bare man stod tæt på en væggene. Som i så mange andre sager vi har set, havde man også her forsøgt med spærregrunder, men igen uden held. Må vi endnu engang fraråde denne metode på det kraftigste!

Trods lugtforvirring med æteriske olier og parfume, var der stadigvæk en tydelig lugt af brand flere steder i huset. For at komme lugten til livs, foretog vi en del destruktive prøver. Vi skrabede maling af væggene og af flere lofter for at se, hvad der gemte sig under malingen. Det blev hurtigt klart for os, at det var nødvendigt med nedskrabning af maling fra lofterne. Samtidig var det nødvendigt at fjerne indbyggede skabe og køkken for, at vi kunne komme lugten til livs.

Via dette store ekstraarbejde blev huset rengjort efter de rette forskrifter og lugtsaneret efterfølgende. Efter 3 måneder var lejligheden igen beboelig.

 Har du også oplevet en mangelfuld rengøring, som har ført til, at du stadigvæk kæmper med sodlugt i dit hjem?

Luk menu